Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Gulai Buncis Tauco - gestoofde boontjes met tauco en petai

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Buncis Tauco (Padang)
gestoofde boontjes met tauco en petai

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr sperziebonen
10 garnalen
3 eetl tauco
50 gr petai/peteh bonen
150 gr tahu
4 sjalotjes
2 cm lengkuas/laos
1 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
1 jeruk purut blaadje
5 eetl water
10 groene lomboks
500 ml dikke kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1 tomaat
1 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
2 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en zet apart.
Snijd de sperziebonen in schuine stukkens. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Snijd de lomboks in schuine ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 5 eetl olie en fruit de sjalotjes voor 5 minuten. Voeg dan de bumbu, de laos, de salam, de jeruk purut en de serai toe en bak dit nog voor 3 minuten.
Dan het water en de boontjes toevoegen en meng goed. Voeg dan de garnalen en de tahu toe en meng goed en bak totdat de garnalen van kleur veranderen.
Dat de tauco, de petai en de lomboks toevoegen en meng goed. Vervolgens de tomaat, het zout en de kokosmelk toevoegen en kook het verder gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 191 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925744