gestoofde boontjes met tauco en petai
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr sperziebonen
10 garnalen
3 eetl tauco
50 gr petai/peteh bonen
150 gr tahu
4 sjalotjes
2 cm lengkuas/laos
1 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
1 jeruk purut blaadje
5 eetl water
10 groene lomboks
500 ml dikke kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1 tomaat
1 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en zet apart.
Snijd de sperziebonen in schuine stukkens. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Snijd de lomboks in schuine ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 5 eetl olie en fruit de sjalotjes voor 5 minuten. Voeg dan de bumbu, de laos, de salam, de jeruk purut en de serai toe en bak dit nog voor 3 minuten.
Dan het water en de boontjes toevoegen en meng goed. Voeg dan de garnalen en de tahu toe en meng goed en bak totdat de garnalen van kleur veranderen.
Dat de tauco, de petai en de lomboks toevoegen en meng goed. Vervolgens de tomaat, het zout en de kokosmelk toevoegen en kook het verder gaar.