banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 9 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 10 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 11 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Gudangan - gekruide papaya met kokos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gudangan
gekruide papaya met kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr papaya
200 gr papaya blad
2 theel zout
1 theel palmsuiker
200 gr kokos, geraspt
3 eetl teri medan / ansjovis, gebakken
2 eetl petai cina / lamtoro / petai selong
6 jeruk purut blaadjes

Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm kencur
2 theel palmsuiker
1/2 theel asam jawa

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de papaya julienne en het blad in dunne reepjes. Wrijf de papaya in met 1 theel zout en pers het vocht eruit. Spoel daarna goed af. Stoom daarna de papaya gaar en zet apart.
Verhit in een pan wat water samen met het papaya blad, 1 theel zout en de palmsuiker en kook het zacht. Pers daarna het vocht eruit en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut ragfijn en meng het door de bumbu. Meng dan de kokos erdoor en stoom het verder gaar.
Meng dan de papaya en het blad erdoor en dan de teri medan en de lamtoro. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 161 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38052274