banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 10 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Gudangan - gekruide papaya met kokos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gudangan
gekruide papaya met kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr papaya
200 gr papaya blad
2 theel zout
1 theel palmsuiker
200 gr kokos, geraspt
3 eetl teri medan / ansjovis, gebakken
2 eetl petai cina / lamtoro / petai selong
6 jeruk purut blaadjes

Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm kencur
2 theel palmsuiker
1/2 theel asam jawa

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de papaya julienne en het blad in dunne reepjes. Wrijf de papaya in met 1 theel zout en pers het vocht eruit. Spoel daarna goed af. Stoom daarna de papaya gaar en zet apart.
Verhit in een pan wat water samen met het papaya blad, 1 theel zout en de palmsuiker en kook het zacht. Pers daarna het vocht eruit en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut ragfijn en meng het door de bumbu. Meng dan de kokos erdoor en stoom het verder gaar.
Meng dan de papaya en het blad erdoor en dan de teri medan en de lamtoro. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 70 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40070891