gekruide papaya met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr papaya
200 gr papaya blad
2 theel zout
1 theel palmsuiker
200 gr kokos, geraspt
3 eetl teri medan / ansjovis, gebakken
2 eetl petai cina / lamtoro / petai selong
6 jeruk purut blaadjes
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm kencur
2 theel palmsuiker
1/2 theel asam jawa
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de papaya julienne en het blad in dunne reepjes. Wrijf de papaya in met 1 theel zout en pers het vocht eruit. Spoel daarna goed af. Stoom daarna de papaya gaar en zet apart.
Verhit in een pan wat water samen met het papaya blad, 1 theel zout en de palmsuiker en kook het zacht. Pers daarna het vocht eruit en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut ragfijn en meng het door de bumbu. Meng dan de kokos erdoor en stoom het verder gaar.
Meng dan de papaya en het blad erdoor en dan de teri medan en de lamtoro. Serveer.