Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
IconWrite a comment
Gudangan - gekruide papaya met kokos

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gudangan
gekruide papaya met kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr papaya
200 gr papaya blad
2 theel zout
1 theel palmsuiker
200 gr kokos, geraspt
3 eetl teri medan / ansjovis, gebakken
2 eetl petai cina / lamtoro / petai selong
6 jeruk purut blaadjes

Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm kencur
2 theel palmsuiker
1/2 theel asam jawa

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de papaya julienne en het blad in dunne reepjes. Wrijf de papaya in met 1 theel zout en pers het vocht eruit. Spoel daarna goed af. Stoom daarna de papaya gaar en zet apart.
Verhit in een pan wat water samen met het papaya blad, 1 theel zout en de palmsuiker en kook het zacht. Pers daarna het vocht eruit en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de jeruk purut ragfijn en meng het door de bumbu. Meng dan de kokos erdoor en stoom het verder gaar.
Meng dan de papaya en het blad erdoor en dan de teri medan en de lamtoro. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 144 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40812492