Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Nanas Masak Rempah - in gekruide kokosmelk gestoofde ananas

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nanas Masak Rempah
in gekruide kokosmelk gestoofde ananas

Bahan-bahan:
ingrediënten:
700 gr ananas
3 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
4 cm lengkuas/laos
3 steranijs
5 kruidnagels
1 theel zout
1 theel palmsuiker
300 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 kokosnoot)
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/4 theel jinten
1 theel ketumbar
1/2 theel kaneel
1/2 theel nootmuskaat
3 cm kunyit
2 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ananas in vieren en snijd de stukken dan in stukken met een dikte van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai, de steranijs en de kruidnagel voor 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en breng het al roerend aan de kook. Dan de ananas toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 495 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252503