logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Nanas Masak Rempah
in gekruide kokosmelk gestoofde ananas

Bahan-bahan:
ingrediënten:
700 gr ananas
3 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
4 cm lengkuas/laos
3 steranijs
5 kruidnagels
1 theel zout
1 theel palmsuiker
300 ml dikke kokosmelk (kental, van 1 kokosnoot)
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/4 theel jinten
1 theel ketumbar
1/2 theel kaneel
1/2 theel nootmuskaat
3 cm kunyit
2 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ananas in vieren en snijd de stukken dan in stukken met een dikte van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai, de steranijs en de kruidnagel voor 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en breng het al roerend aan de kook. Dan de ananas toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 158 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180331