in kokosmelk gestoofde pittige aubergine
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 aubegines
15 tahu kulit / tahu vellen
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
2 cm lengkuas/laos
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
600 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
2 rode rawits
4 kemiri noten, geroosterd
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergines in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de salam, de serai en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de aubergines en de tahu toe en meng goed.
Vervolgens de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het verder gaar.