Cap Cay Caruban
gemengde gestoofde groenten met kip en garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip
300 ml water
250 gr garnalen
150 gr rijst-stro champignons, ander kastanje champignons
200 gr wortel
50 gr peultjes
200 gr mosterdkool / paksoy Shanghai
150 gr bloemkool roosjes
2 lente-ui, witte deel
3 teentjes knoflook
3 sjalotjes
4 theel kecap asin
1 theel sesam olie
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 eetl maizena + 2 eetl water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Verwijder de botten uit de kip en snijd het vlees in blokjes van 2x2cm. Verhit in een pan het water samen met de botten en kook het totdat er 200ml bouillon over is. Zeef de bouillon.
Maak de garnalen schoon en pel ze maar laat de staart zitten. Halveer de paddenstoelen en snijd de wortel julliene. Snijd de mosterdkool in stukken. Hak de knoflook en de sjalotjes fijn. Snijd de lente-ui in stukjes
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de kip en de garnalen toe en bak totdat deze gaar zijn. Dan de champignons, de wortel, de peultjes, de bloemkool, de lente-ui toevoegen en meng goed. Vervolgens de bouillon toevoegen en breng aan de kook en kook de groenten halgaar.
Dan de kecap, de sesam olie, het zout en de peper toevoegen en meng goed. Meng dan de mosterdkool erdoor. Voeg de maizena oplossing toe en roer totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Rica Rica Pedas Kemangi - zeer pittige kip met kemangi
- Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
- Itik Panggang - kruidig gebakken/gegrilde eend
- Telur Tersembunyi - Verborgen ei
- Sayur dajak
- Rendang Ayam Kentang - in kokosmelk gestoofde kip met krieltjes
- Chow Mein - 炒面 - Chinese bami goreng
- Base Gede - basis boemboe voor Balinese gerechten
- Lenko-Lenko - gemende groenten met saus
- Ayam Kukus Bombay - gestoomde kip met ui
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...