Kembang Kol Saus Kepiting
bloemkool met een saus van krab
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr bloemkool
1000 ml water
1 theel zout
4 eetl olie
Bahan saus:
ingrediënten saus:
100 gr krab (vlees)
150 ml kippenbouillon (zie recept)
1/2 theel palmsuiker
1 cm jahe
1 lente-ui
1 rode lombok
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 theel maizena + 1 eetl water
2 eiwit, geklopt
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool in roosjes. Meng de roosjes met het water en het zout en laat dit 15 minuten intrekken. Giet daarna af en laat het uitlekken. Verhit in een pan de olie en bak de roosjes voor 2 minuten op hoog. Schep de roosjes in een kom en stoom het daarna voor 3 minuten. Schep de bloemkool daarna op een schaal.
Rasp de jahe en snijd de lente-ui en de lombok fijn. Verhit de pan opnieuw en voeg het krab vlees, de lente-ui en de jahe toe en bak voor 1 minuut op hoog vuur. Voeg dan de bouillon, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed.
Voeg dan de maizena oplossing toe en breng aan de kook. Dan de pan van het vuur halen en roer de eiwitten erdoor en totdat de saus indikt. Schep de saus over de bloemkool en strooi de lomboks erover. Serveer.
tip:
In plaats van verse lombok kan ook chili vlokken naar smaak of uitgebakken spekjes gebruikt worden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kangkung Kuah Santan - kangkung in gekruide kokosmelksaus
- Nasi Goreng Kambing Pedurenan - gebakken rijst met lamsvlees uit Pedurenan
- Szechuan roerbak van oesterzwammen
- Sateh manis tjirebon
- zoetzure soep met cellofaan mie - 酸辣粉
- Cendol - een verfrissende drank
- Tumis Bayam Jamur Hoiko - spinazie met paddenstoelen en garnalen
- Tung Tong 2 - gouden geldzakjes
- Semur Ikan Nila Jagung - tilapia met mais in saus
- Pepesan Sapi - gekruid geroosterd vlees
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...