zoeken
Recente reacties

19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Singkong Goreng - gebakken cassave
- Cram Cam
- Kaeng Hung Ley Muo - curry met varkensvlees
- Yum Ta Kai - pikante salade van vlees en garnalen met citroengras
- Kaow Soi Kai
- Kao Noom Fuktong Nerng - gestoomde pompoen
- Abon ayam bawang
- Bali bandeng - gebakken vis in een pittige rode saus
- Gang Pa Guy - "bos"kippensoep (2pp)
Cah Sawi Putih Taoge - roerbak van gekruide kool en tauge


Cah Sawi Putih Taoge
roerbak van gekruide kool en tauge
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr Chinese kool
75 gr tauge
2 sjalotjes
2 cm jahe
1 tomaat
2 rode lomboks
1 theel vissaus
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
100 ml water
1 lente-ui
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
2 kemiri noten
1/2 theel ebi, geweekt en geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool in stukjes. Snijd de sjalotjes fijn en rasp de jahe. Snijd de lomboks in ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de lente-ui in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de jahe, de lomboks en de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht.
Dan de kool en de tauge toevoegen en bak deze zacht. Dan de vissaus, de peper, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed. Voeg dan het water toe en de lente-ui en bak het verder gaar. Serveer.
roerbak van gekruide kool en tauge
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr Chinese kool
75 gr tauge
2 sjalotjes
2 cm jahe
1 tomaat
2 rode lomboks
1 theel vissaus
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
100 ml water
1 lente-ui
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
2 kemiri noten
1/2 theel ebi, geweekt en geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool in stukjes. Snijd de sjalotjes fijn en rasp de jahe. Snijd de lomboks in ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de lente-ui in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de jahe, de lomboks en de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat toe en bak deze zacht.
Dan de kool en de tauge toevoegen en bak deze zacht. Dan de vissaus, de peper, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed. Voeg dan het water toe en de lente-ui en bak het verder gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.