gestoofde kouseband
bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kouseband
3 sjalotten
450 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 rode lomboks
2 salam blaadjes
1 theel trassi
3 teentjes knoflook
3 cm laos, gekneusd
1 theel palmsuiker (gula jawa)
zout naar smaak
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in 3 cm lange stukjes. Snijd de sjalotten, de lomboks en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de trassi voor 3 minuten. Voeg dan de laos, de lombok en de salam toe en bak dit nog 2 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en vervolgens de kouseband en het zout. Laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kouseband gaar is.
ingrediënten:
500 gr kouseband
3 sjalotten
450 ml dikke kokosmelk (santen asli)
2 rode lomboks
2 salam blaadjes
1 theel trassi
3 teentjes knoflook
3 cm laos, gekneusd
1 theel palmsuiker (gula jawa)
zout naar smaak
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in 3 cm lange stukjes. Snijd de sjalotten, de lomboks en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de trassi voor 3 minuten. Voeg dan de laos, de lombok en de salam toe en bak dit nog 2 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en vervolgens de kouseband en het zout. Laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kouseband gaar is.