Jonge papaya in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000gr papaya, onrijp
1 serehstengel, gekneusd
5 slam blaadjes
3 jeruk purut blaadjes
500 ml water
zout naar smaak
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
5 rode rawits
1 theel ketumbar
1 theel trasi
2 theel witte peper
1 theel zwarte peper
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Schil de papaya en snijd deze lange stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de salam, de jeruk purut, het water, de papaya en het zout toe en laat het geheel nog 20 minuten zachtjes sudderen totdat de papaya zacht is geworden.