Urap Tauge
tauge met pittige kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tauge
100 gr gerapste kokos
1-2 limoenen (sap)
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
11 gedroogde lomboks
3 sjalotten
15 gedroogde garnalen
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
wrijf of maal de ingrediënten vor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kokos langzaam goudbruin. Voeg dan de boemboe en de tauge toe en bak het zachtjes voor 3 minuten. Besprenkel het met het limoensap en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tjarantjam - groenten in saus
- Ayam Kuning - gele geurige kip
- Base Jukut - boemboe voor groentengerechten
- Kangkung Tumis Kacang Merah - roerbak van kangkung met rode bonen
- Nasi Gurih - geurige rijst
- Ikan bakar santen - vis in kokosmelksaus
- jjambbong - pittige rode bami soep
- Tumis Kangkung Kari - roerbak van kangkung met kerrie
- Mendoan Tempeh
- Pulutan udang - Garnalenrolletjes
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...