Sambal Goreng Godok II
groenten met petehbonen
Bahan-bahan:
ingrediënts:
500 gr peultjes
100 gr garnalen
100 gr peteh bonen
2 uien
4 groene lomboks
200 ml santen cair (dunne kokosmelk)
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
7 rode rawits
5 cm laos
1 theel trassi
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de uien en de lomboks fijn. Snijd de peteh en de peultjes wat minder fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de uien en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de peteh en de peultjes toe en bak dit voor 2 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en dit 10 minuten laten sudderen. Vervolgens de garnalen toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten sudderen totdat de garnalen gaar zijn.
Zoeken
Laatst gelezen
- Frikadel Goreng- gehaktballetjes
- Ayam Masak Tauco - gebakken kip in gele bonen saus
- Empal Daging Manis - droog gebakken zoet rundvlees
- Tumis Buncis Tahu - roerbak van sperziebonen met tahu
- Sayur Rebung Masak Gurih - in kokosmelk gestoofde groenten
- Gimbal Udang Sayuran - garnalen beignets met groenten
- Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees
- Bekasem Udang Lampung - gebakken gekruide garnalen uit Lampung
- Ayam Ungkep 2 - Gefrituurde gestoofde kip
- Bakso Goreng Ayam - Gebakken kipballetjes
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...