groenten met petehbonen
Bahan-bahan:
ingrediënts:
500 gr peultjes
100 gr garnalen
100 gr peteh bonen
2 uien
4 groene lomboks
200 ml santen cair (dunne kokosmelk)
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
7 rode rawits
5 cm laos
1 theel trassi
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de uien en de lomboks fijn. Snijd de peteh en de peultjes wat minder fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de uien en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de peteh en de peultjes toe en bak dit voor 2 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en dit 10 minuten laten sudderen. Vervolgens de garnalen toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten sudderen totdat de garnalen gaar zijn.