logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Goreng Godok II
groenten met petehbonen

Bahan-bahan:
ingrediënts:
500 gr peultjes
100 gr garnalen
100 gr peteh bonen
2 uien
4 groene lomboks
200 ml santen cair (dunne kokosmelk)
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
7 rode rawits
5 cm laos
1 theel trassi
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de uien en de lomboks fijn. Snijd de peteh en de peultjes wat minder fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de uien en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de peteh en de peultjes toe en bak dit voor 2 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en dit 10 minuten laten sudderen. Vervolgens de garnalen toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten sudderen totdat de garnalen gaar zijn.

Add comment

Submit

who is online

We have 223 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151371