romige en kruidige salade van stukjes kouseband uit Bali
Bahan-bahan;
ingrediënten:
600 gr kacang panjang (kouseband)
150 gr base jukut (zie recept)
125 ml santen asli (dikke kokosmelk)
125 ml kippenbouillon (zie recept)
3 rode rawits
2 eetl limoensap
zwarte pepper naar smaak
zout naar smaak
9 teentjes knoflook
1 eetl olie
water
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes van 0.5cm. Hak de knoflook fijn en snijd de rawits in dunne reepjes. Verhit in een pan het water en blancheer de kouseband voor 10 minuten en giet af. Verhit in een wok de olie en bak de knoflook en de rawits knapperig.
Verhit in een wok de santen en voeg daar de bouillon en de base aan toe en roer dit totdat het kookt en laat het daarna afkoelen. Meng vervolgens alle ingrediënten goed doorelkaar en strooi de bawang goreng erover en serveer.