Taugé en kousenband met een pittige kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
275 gr kousenband
zout naar smaak
150 gr taugé
5 eetl. olie
1 limoen (sap)
3 salam blad
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinoten
1 theel. trasi bakar
2 teentjes knoflook
1 rode lombok
8 rawits
3 cm kencur
Taburan:
garnering:
4 sjalotten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kouseband in kleine stukjes en blancheer deze vervolgens voor 4 minuten en dan de tauge voor 3 minuten. Vervolgens afgieten en goed laten afkoelen en uitlekken. Snijd de sjalotten in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten krokant en laat deze uitlekken op keukenpapier. Fruit vervolgens de boemboe voor 2 minuten in de wok/wadjan en voeg dan de salam, het zout, de limoensap en de kokosmelk toe en laat dit 5 minuten zachtjes koken. Serveer de groenten met daarover de saus en bestrooi deze met de gebakken sjalotten.
ingrediënten:
275 gr kousenband
zout naar smaak
150 gr taugé
5 eetl. olie
1 limoen (sap)
3 salam blad
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinoten
1 theel. trasi bakar
2 teentjes knoflook
1 rode lombok
8 rawits
3 cm kencur
Taburan:
garnering:
4 sjalotten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kouseband in kleine stukjes en blancheer deze vervolgens voor 4 minuten en dan de tauge voor 3 minuten. Vervolgens afgieten en goed laten afkoelen en uitlekken. Snijd de sjalotten in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten krokant en laat deze uitlekken op keukenpapier. Fruit vervolgens de boemboe voor 2 minuten in de wok/wadjan en voeg dan de salam, het zout, de limoensap en de kokosmelk toe en laat dit 5 minuten zachtjes koken. Serveer de groenten met daarover de saus en bestrooi deze met de gebakken sjalotten.