cassave stukjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 sjalotten
100 ml olie (kokos)
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1000 gr cassave
zout naar smaak
bananenblad
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd eerst de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur hierin de sjalotten goudbruin en meng dit alles (dus ook de olie) met de kokosmelk. Rasp de geschilde cassave en pers het vocht eruit. Het makkelijkste is om het in bananenblad te verpakken en er wat zwaars op te zetten en een uurtje laten staan. Zeef de geperste cassave daarna los en stoom het in 20 minuten gaar.
Stort de cassave op een werkblad, maak een kuil in het midden en schep daarin de sjalotten en een deel van de kokosmelk-oliemengsel. Vouw het deeg dicht en bestrijk de buitenkant met het kokosmelk-oliemengsel en beklop de buitenkant voor 15 minuten met pollepel zodat het mengsel ingetrokken raakt. Vorm dan een rol van het deeg en verpak de rol in bananenblad en snijd het in plakjes.
ingrediënten:
4 sjalotten
100 ml olie (kokos)
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1000 gr cassave
zout naar smaak
bananenblad
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd eerst de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur hierin de sjalotten goudbruin en meng dit alles (dus ook de olie) met de kokosmelk. Rasp de geschilde cassave en pers het vocht eruit. Het makkelijkste is om het in bananenblad te verpakken en er wat zwaars op te zetten en een uurtje laten staan. Zeef de geperste cassave daarna los en stoom het in 20 minuten gaar.
Stort de cassave op een werkblad, maak een kuil in het midden en schep daarin de sjalotten en een deel van de kokosmelk-oliemengsel. Vouw het deeg dicht en bestrijk de buitenkant met het kokosmelk-oliemengsel en beklop de buitenkant voor 15 minuten met pollepel zodat het mengsel ingetrokken raakt. Vorm dan een rol van het deeg en verpak de rol in bananenblad en snijd het in plakjes.