banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 5 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Kasoami pepe - cassave stukjes

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter inactiefSter inactief
 
Kasoami pepe
cassave stukjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 sjalotten
100 ml olie (kokos)
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1000 gr cassave
zout naar smaak
bananenblad

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd eerst de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur hierin de sjalotten goudbruin en meng dit alles (dus ook de olie) met de kokosmelk. Rasp de geschilde cassave en pers het vocht eruit. Het makkelijkste is om het in bananenblad te verpakken en er wat zwaars op te zetten en een uurtje laten staan. Zeef de geperste cassave daarna los en stoom het in 20 minuten gaar.
Stort de cassave op een werkblad, maak een kuil in het midden en schep daarin de sjalotten en een deel van de kokosmelk-oliemengsel. Vouw het deeg dicht en bestrijk de buitenkant met het kokosmelk-oliemengsel en beklop de buitenkant voor 15 minuten met pollepel zodat het mengsel ingetrokken raakt. Vorm dan een rol van het deeg en verpak de rol in bananenblad en snijd het in plakjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 427 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39040980