zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Telur Sambal Petis - eieren in een pittige saus
- Sambal Curaçao - sambal van promente
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Lempah - een pittige soep van runderribjes
- Ayam Panggang Bumbu Kuning - geroosterde kip met gele saus
- Babi pedis dan daun papaya -varkensvlees met papayablad
- Sate babi sempurna - geroosterd varkensvlees
- Sambal Goreng Tempe - gebakken reepjes tempe
- Mu Pad Khiew Wan Hor Pai - pasteitjes met varkensvlees
- Sate Ayam Bumbu Kemiri - gekruide kipsate
Lalap aru - Salade van mungbonen


Lalap aru
Salade van mungbonen
Salade van mungbonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
550 gr mungbonen (kacang hijau)
50 gr mangoblad (mangga muda)*
Bahan-bahan sambal:
ingrediënten:
3 kemirinootjes
4 sjalotjes
10 rawits
1,5 cm laos
1/2 theel trasi bakar
zout naar smaak
Bahan-bahan:
ingrediënten:
Week de bonen eerst voor een paar uur in water en kook de bonen daarna gaar. Laat de bonen uitlekken en wrijf of maal ze grof fijn.
Rooster de kemirinoten in een droge pan. Wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de sambal fijn. Snijd de mangobladeren in dunne stukjes en meng dit met de sambal en de mungbonen.
* mocht je geen mangblad kunnen krijgen, vervang het dan door zuring.
ingrediënten:
550 gr mungbonen (kacang hijau)
50 gr mangoblad (mangga muda)*
Bahan-bahan sambal:
ingrediënten:
3 kemirinootjes
4 sjalotjes
10 rawits
1,5 cm laos
1/2 theel trasi bakar
zout naar smaak
Bahan-bahan:
ingrediënten:
Week de bonen eerst voor een paar uur in water en kook de bonen daarna gaar. Laat de bonen uitlekken en wrijf of maal ze grof fijn.
Rooster de kemirinoten in een droge pan. Wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de sambal fijn. Snijd de mangobladeren in dunne stukjes en meng dit met de sambal en de mungbonen.
* mocht je geen mangblad kunnen krijgen, vervang het dan door zuring.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.