Gekruide gemengde groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr groenten (papayabloem en blad, cassavebladeren, zoete-aardappelbladeren, rawitbladeren)
2 rode lomboks
2 groene lomboks
3 eetl. olie
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel. suiker
zout naar smaak
water
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
2 theel. trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in schuine en dunne reepjes. Blancheer de groenten in het water, laat uitlekken en snijd deze daarna in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak dit voor 2 minuten mee. Dan de groenten toevoegen en het geheel nog 5 minuten doorbakken. Vervolgens de kokosmelk, het zout en de suiker toevoegen en alles nog 3 minuten bakken. Serveer.
ingrediënten:
500 gr groenten (papayabloem en blad, cassavebladeren, zoete-aardappelbladeren, rawitbladeren)
2 rode lomboks
2 groene lomboks
3 eetl. olie
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel. suiker
zout naar smaak
water
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
2 theel. trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en snijd deze in schuine en dunne reepjes. Blancheer de groenten in het water, laat uitlekken en snijd deze daarna in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak dit voor 2 minuten mee. Dan de groenten toevoegen en het geheel nog 5 minuten doorbakken. Vervolgens de kokosmelk, het zout en de suiker toevoegen en alles nog 3 minuten bakken. Serveer.