zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Tenggiro Peu Aweuh - vis gestoofd met kerrieblad
- Balado Teri Kacang - pittig gebakken visjes met pinda's
- Dadar Telur Kacang Tanah - gekruide omelet met pinda's
- Gule itik - eend in een pittige en kruidige kokossaus
- Ayam Gongso - kip in een pittige zoete saus met kool
- Tumis Sawi Putih - roerbak van Chinese kool
- Bebotok Daging - gestoomd gekruid gehakt
- Bakwan Udang - gekruide garnalen koekjes
- Pindang Cuwe Balut Sambal - pittig gekruide vis
Sop Baso Gindara - vissoep


Sop Baso Gindara
vissoep
Bahan-bahan:
ingrdiënten:
200 gr ikan gindara / black cod / zandvis
150 gr suikermais
3 takjes selderij, gehakt
750 ml water
1 eetl boter
Haluskan:
bumbu:
8 teentjes knoflook
1 eetl vissaus
1 theel zout
1 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng de vissaus erdoor. Verhit in een pan de boter en fruit de bumbu voor 2 minuten. Voeg dan het visvlees toe en het water en kook het geheel totdat de vis vrijwel gaar is. Voeg dan de mais toe, roer goed en breng opnieuw aan de kook en kook het geheel gaar. Strooi de gehakte selderij erover en serveer.
vissoep
Bahan-bahan:
ingrdiënten:
200 gr ikan gindara / black cod / zandvis
150 gr suikermais
3 takjes selderij, gehakt
750 ml water
1 eetl boter
Haluskan:
bumbu:
8 teentjes knoflook
1 eetl vissaus
1 theel zout
1 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng de vissaus erdoor. Verhit in een pan de boter en fruit de bumbu voor 2 minuten. Voeg dan het visvlees toe en het water en kook het geheel totdat de vis vrijwel gaar is. Voeg dan de mais toe, roer goed en breng opnieuw aan de kook en kook het geheel gaar. Strooi de gehakte selderij erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.