zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Fug Tong Gang Buad - pompoen in kokosmelk
- Asinan
- Rendang Itik - rendang van eend
- Soto ayam udang - garnalen kippensoep
- Ayam Penyet - gebakken gekruide kip met sambal
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Babi Nanas - varkensvlees met ananas
- Ayam Mentega - kip in boter bereid
- Bawang Goreng - gebakken sjalotten
- Sop Ikan masak asam kuwah - vissoep voor 2 personen
Sup Jagung Udang Kecipir - maissoep met garnalen en bonen


Sup Jagung Udang Kecipir
maissoep met garnalen en bonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr suikermais
200 gr garnalen, gepeld
100 gr aardappelen
50 gr kecipir/vleugelboon
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 cm jahe
1 takje selderij
1/2 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 lente-ui
1200 ml kippenbouillon (zie recept)
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de maiskorrels van kolven. Snijd de aardappelen in blokjes. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de kecipir in dunne plakjes. Snijd de lente-ui fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jahe voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen, de mais, de aardappelen, de kecipir, de selderij, de nootmuskaat, het zout, de peper en de bouillon toe en meng goed.
Kook het geheel daarna gaar. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.
maissoep met garnalen en bonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr suikermais
200 gr garnalen, gepeld
100 gr aardappelen
50 gr kecipir/vleugelboon
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 cm jahe
1 takje selderij
1/2 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 lente-ui
1200 ml kippenbouillon (zie recept)
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de maiskorrels van kolven. Snijd de aardappelen in blokjes. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de kecipir in dunne plakjes. Snijd de lente-ui fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jahe voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen, de mais, de aardappelen, de kecipir, de selderij, de nootmuskaat, het zout, de peper en de bouillon toe en meng goed.
Kook het geheel daarna gaar. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.