maissoep met garnalen en bonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr suikermais
200 gr garnalen, gepeld
100 gr aardappelen
50 gr kecipir/vleugelboon
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 cm jahe
1 takje selderij
1/2 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1 lente-ui
1200 ml kippenbouillon (zie recept)
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de maiskorrels van kolven. Snijd de aardappelen in blokjes. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de kecipir in dunne plakjes. Snijd de lente-ui fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de jahe voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen, de mais, de aardappelen, de kecipir, de selderij, de nootmuskaat, het zout, de peper en de bouillon toe en meng goed.
Kook het geheel daarna gaar. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.