banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 17 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soto ayam Palembang
Kippensoep uit Palembang (Sumatra)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kip
3500 ml l water
3 cm laos
3 serehstengels, gekneusd
100 gr taugé
100 gr soe-oen
3 bosuitjes
3 takjes bladselderie
5 salamblaadjes
zout
olie

Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
1 eetl. witte peper
8 sjalotjes
11 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip aan stukken en kook dit zachtjes voor 1 uur in een pan met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de uit de bouillon gehaalde stukken kip bruin. Haal daarna het vlees van de botjes.
Was vervolgens de taugé en blancheer dit kort. Week de soe-oen totdat het gaar is. Snijd de bos-uitjes en de selderie fijn. Haal olie uit de wok/wadjan maar zorg dat er een paar eetlepels overblijven. Verhit de olie en fruit hierin de boemboe. Voeg dan de laos, de sereh en de salamblaadjes toe en fruit dit nog 2 minuten.
Voeg dan de bouillon toe, breng het weer aan de kook en voeg dan de kip, de taugë, de soe-oen, de bos-uitjes en de selderie toe en laat dit nog zachtjes 5 minuten stoven.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 78 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36338004