Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Soto ayam Palembang - Kippensoep uit Palembang (Sumatra)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Soto ayam Palembang
Kippensoep uit Palembang (Sumatra)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kip
3500 ml l water
3 cm laos
3 serehstengels, gekneusd
100 gr taugé
100 gr soe-oen
3 bosuitjes
3 takjes bladselderie
5 salamblaadjes
zout
olie

Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
1 eetl. witte peper
8 sjalotjes
11 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip aan stukken en kook dit zachtjes voor 1 uur in een pan met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de uit de bouillon gehaalde stukken kip bruin. Haal daarna het vlees van de botjes.
Was vervolgens de taugé en blancheer dit kort. Week de soe-oen totdat het gaar is. Snijd de bos-uitjes en de selderie fijn. Haal olie uit de wok/wadjan maar zorg dat er een paar eetlepels overblijven. Verhit de olie en fruit hierin de boemboe. Voeg dan de laos, de sereh en de salamblaadjes toe en fruit dit nog 2 minuten.
Voeg dan de bouillon toe, breng het weer aan de kook en voeg dan de kip, de taugë, de soe-oen, de bos-uitjes en de selderie toe en laat dit nog zachtjes 5 minuten stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 76 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41017896