zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sambal Ikan Teri
- Pindang Kuning
- Bihun Goreng Ayam - gebakken mihoen/mihun met kip
- Nasi Ubi
- Nasu Kadundung - gestoofde kip uit Mandar-Sulawesi
- Timun mesanten - komkommer is kokossaus
- Dadar Tegal - omelet met kokos
- Tahu goreng telor - tahoe gebakken in ei
- Telor asin - zoute eieren
- Tempe goreng - Gebakken tempe
Soto ayam Palembang - Kippensoep uit Palembang (Sumatra)


Soto ayam Palembang
Kippensoep uit Palembang (Sumatra)
Kippensoep uit Palembang (Sumatra)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kip
3500 ml l water
3 cm laos
3 serehstengels, gekneusd
100 gr taugé
100 gr soe-oen
3 bosuitjes
3 takjes bladselderie
5 salamblaadjes
zout
olie
Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
1 eetl. witte peper
8 sjalotjes
11 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip aan stukken en kook dit zachtjes voor 1 uur in een pan met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de uit de bouillon gehaalde stukken kip bruin. Haal daarna het vlees van de botjes.
Was vervolgens de taugé en blancheer dit kort. Week de soe-oen totdat het gaar is. Snijd de bos-uitjes en de selderie fijn. Haal olie uit de wok/wadjan maar zorg dat er een paar eetlepels overblijven. Verhit de olie en fruit hierin de boemboe. Voeg dan de laos, de sereh en de salamblaadjes toe en fruit dit nog 2 minuten.
Voeg dan de bouillon toe, breng het weer aan de kook en voeg dan de kip, de taugë, de soe-oen, de bos-uitjes en de selderie toe en laat dit nog zachtjes 5 minuten stoven.
ingrediënten:
600 gr kip
3500 ml l water
3 cm laos
3 serehstengels, gekneusd
100 gr taugé
100 gr soe-oen
3 bosuitjes
3 takjes bladselderie
5 salamblaadjes
zout
olie
Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
1 eetl. witte peper
8 sjalotjes
11 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
5 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip aan stukken en kook dit zachtjes voor 1 uur in een pan met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de uit de bouillon gehaalde stukken kip bruin. Haal daarna het vlees van de botjes.
Was vervolgens de taugé en blancheer dit kort. Week de soe-oen totdat het gaar is. Snijd de bos-uitjes en de selderie fijn. Haal olie uit de wok/wadjan maar zorg dat er een paar eetlepels overblijven. Verhit de olie en fruit hierin de boemboe. Voeg dan de laos, de sereh en de salamblaadjes toe en fruit dit nog 2 minuten.
Voeg dan de bouillon toe, breng het weer aan de kook en voeg dan de kip, de taugë, de soe-oen, de bos-uitjes en de selderie toe en laat dit nog zachtjes 5 minuten stoven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.