rundvleessoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 ml water
1 kg rundvlees
250 g runderribbetjes
3 hardgekookte eieren
lontong
1 serehstengel, gekneusd
150 g geraspt kokos
3 eetl. olie
3 jeruk purutblaadjes
50 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1 limoen sap
Haluskan:
boemboe:
4 cm kunyit (kurkuma)
6 kemirinootjes
1 theel, suiker
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 cm laos
Taburan:
garnering:
1 fijngesneden lente-ui
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Kook de ribbetjes met het vlees in het water voor 1 uur. Haal het vlees uit de pan en snijd het in stukjes, Bewaar wel de bouillon. Rooster eerst de kunyit. Wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de eieren en de lontong daarn in plakjes. Rooster de kokos goudbruin en wrijf of maal het daarna fijn zodat de olie vrijkomt.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten samen met de sereh en de jeruk purutblaadjes.
Schep de gefruite boemboe daarna bij de bouillon, gevolgd door de kokosmelk, het vlees en de kokos. Kook de bouillon nog zachtjes voor 8 minuten.
Verdeel de partjes ei en lontong over de borden/kommen en schep de bouillon er over heen. Besprenkel met limonesap en garneer met bawang goreng en lente-ui
ingrediënten:
2000 ml water
1 kg rundvlees
250 g runderribbetjes
3 hardgekookte eieren
lontong
1 serehstengel, gekneusd
150 g geraspt kokos
3 eetl. olie
3 jeruk purutblaadjes
50 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
1 limoen sap
Haluskan:
boemboe:
4 cm kunyit (kurkuma)
6 kemirinootjes
1 theel, suiker
6 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3 cm laos
Taburan:
garnering:
1 fijngesneden lente-ui
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Kook de ribbetjes met het vlees in het water voor 1 uur. Haal het vlees uit de pan en snijd het in stukjes, Bewaar wel de bouillon. Rooster eerst de kunyit. Wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de eieren en de lontong daarn in plakjes. Rooster de kokos goudbruin en wrijf of maal het daarna fijn zodat de olie vrijkomt.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten samen met de sereh en de jeruk purutblaadjes.
Schep de gefruite boemboe daarna bij de bouillon, gevolgd door de kokosmelk, het vlees en de kokos. Kook de bouillon nog zachtjes voor 8 minuten.
Verdeel de partjes ei en lontong over de borden/kommen en schep de bouillon er over heen. Besprenkel met limonesap en garneer met bawang goreng en lente-ui