een romige kippensoep (soto ayam)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kipfilet
1 sereh stengel
400 ml santen
400 ml kippenbouillon
200 ml water
1 lenteui
2 hardgekookte eieren
2 limoenen
250 gr mihoen of su'un
75 gr tauge
75 gr spitskool
2 eetl olie
water
Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
1 theel jinten
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm kunyit
5 cm laos
5 cm jahe
1 theel zout
1 eetl limoensap
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Hak de lenteui fijn en snijd de limoenen en de eieren in partjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor3 minuten. Voeg de bouillon, de santen, de sereh, het water en de kip toe en laat dit afgelsoten 30 minuten sudderen.
Snijd de kool in dunne reepjes. Blancheer de tauge en de kool en week de mihun voor 25 minuten in warm water. Verdeel de kool, de tauge, de mihun, de eieren en de lenteui over de soepkomen en schep de soep erover. Serveer de soep met daarbij de limoenpartjes.