Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Soto Resah - een romige kippensoep (soto ayam)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Soto Resah
een romige kippensoep (soto ayam)

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kipfilet
1 sereh stengel
400 ml santen
400 ml kippenbouillon
200 ml water
1 lenteui
2 hardgekookte eieren
2 limoenen
250 gr mihoen of su'un
75 gr tauge
75 gr spitskool
2 eetl olie
water

Haluskan:

boemboe:
1 theel ketumbar
1 theel jinten
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm kunyit
5 cm laos
5 cm jahe
1 theel zout
1 eetl limoensap

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Hak de lenteui fijn en snijd de limoenen en de eieren in partjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor3 minuten. Voeg de bouillon, de santen, de sereh, het water en de kip toe en laat dit afgelsoten 30 minuten sudderen.
Snijd de kool in dunne reepjes. Blancheer de tauge en de kool en week de mihun voor 25 minuten in warm water. Verdeel de kool, de tauge, de mihun, de eieren en de lenteui over de soepkomen en schep de soep erover. Serveer de soep met daarbij de limoenpartjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 185 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41030094