banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 3 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Pindang Telur Petis - gebakken eieren in een sambal saus van petis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Pindang Telur Petis
gebakken eieren in een sambal saus van petis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren, hardgekookt
2 cm laos
3 salam blaadjes
4 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 1/2 theel asamwater
750 ml water
olie

Bahan sambal petis:
ingrediënten sambal:
3 teentjes knoflook, gebakken
3 rode lomboks
2 eetl petis

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan de olie en frituur de eieren goudbruin en zet deze apart. Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta. Rasp de laos.
Verhit in een pan het water samen met de sambal, de laos en de salam en breng aan de kook. Voeg dan de eieren, de kecap, het zout en de palmsuiker toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus in de eieren is getrokken. Roer dan het asamwater erdoor en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 76 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38725883