zoeken
Recente reacties



Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.



Laatst gelezen
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Ayam Tangkap - geurige kip uit Aceh/Atjeh
- Pengat ikan teri - Gekruide gedroogde visjes in bananenblad
- Sumping Nangka - gestoomde nangka cakejes
- Pittige aubergine
- Tum Daging - gestoomd gekruid vlees
- Selada Tahu Buah Segar - Salade van tahu met fruit
- Sunda Empal Gepuk - zoet gebakken rundvlees
- Telor bumbu bali
Tahu Berontak - Gevulde tahu/tofu


Tahu Berontak
Gevulde tahu/tofu
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 blok tahu
100 gr taugé
1 wortel
1 theel paprikapoeder
4 teentjes knoflook
2 lenteuitjes
zout en peper naar smaak
olie
bahan-bahan kulit:
ingrediënten beslag:
50 gr bloem
2 eetl rijstemeel
50 ml water
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu in dikke plakken. Snijd de knoflook, de lenteuitjes en de wortel fijn. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de knoflook en de lenteuitjes voor 1 minuut. Dan de taugé, de wortel en het zout en de peper toevoegen en dit zachtjes bakken totdat het zacht is geworden. Laten afkoelen.
Meng de ingrediënten voor de kulit tot een beslag. Schep tussen 2 plakjes tahu wat van het groentemengsel en haal dit door het beslag. Verhit in een wok de olie en bak de tahu goudbruin. Uit laten lekken op keukenpapier en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Be the first to comment.