kruidige gebakken tahu
Bahan-bahan:
ingrediëntenL
2 blokken tahu (800 gr)
750 ml water
2 sereh/citroengras
2 salam blaadjes
1 1/2 theel zout
1 theel ketumbar
1 theel kunyit
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 kemiri noten
3 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd elk blok tahu in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de sereh, de salam, het zout, de kunyit, de ketumbar en de bumbu en breng aan de kook. Dan de tahu toevoegen en kook het geheel zachtjes droog. Laat daarna de tahu uitlekken.
Verhit in een pan voldoende olie en bak daarna de tahu goudbruin. Eventeel laten uitlekken op keukenpapier en serveer met een lekkere sambal.