pittig gestoofde tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu
2 groene lomboks
2 rode lomboks
5 groene rawits
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 jeruk purut blaadjes
2 salam blaadjes
1 sereh/citroengras, witte deel
750 ml kokosmelk
2 theel zout
2 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
1 cm kunyit
3 cm laos
2 cm jahe
1 cm kencur
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes, snijd de lomboks in ringen en halveer de rawits. Snijd de sjalotjes fijn en de knoflook in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de bumbu, de sereh, de salam en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg de lomboks en de rawits toe en bak deze zacht. Dan de tahu toevoegen en meng alles goed. Vervolgens de kokosmelk, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.