Tempe Goreng Kremes
gebakken tempe in beslag
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr tempe
30 gr tapioca meel
100 gr rijstmeel
175 ml kokosmelk
olie
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 theel zout
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in plakken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de bumbu met de tapioca, de rijstmeel en de kokosmelk en vorm een beslag. haal de plakken tempe door het beslag.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de plakken tempe goudbruin en gaar en zet apart. Verhit in een pan de olie en roerbak het overige beslag en strooi dit over de tempe en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Cap Cay Caruban - gemengde gestoofde groenten met kip en garnalen
- Phad Phet Neua - rundvlees reepjes in rode curry saus
- Telur Kecap Cabai Kering - eieren in kecapsaus met gedroogde peper
- Ayam Goreng Mbok Berek - Gefrituurde gestoofde kip
- Daging Masak Madu - gebakken reepjes rundvlees met honing
- Pepesan Sapi - gekruid geroosterd vlees
- Qīng Jiāo Niú Ròu - 青椒牛肉 - roerbak van rundvlees met paprika
- Babi Kecap Bali
- Sayur Gori - gekruide gestoofde nangka met rundvlees
- Tumis Sawi Putih - roerbak van Chinese kool
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...