logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...

Tumis Tempe Kemangi
roerbak van tempe met kemangi


Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
5 stengel kemangi
1 salam blad
1 cm laos
3 rode lomboks
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 lente-ui
100 ml kokosmelk
olie

Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 kemiri noten
4 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Verhit in een pan olie en bak de tempe bruin en zet apart. Snijd de lomboks in dunne ringen en de lente-ui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht. Voeg de tempe, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng alles goed. Dan de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Schep dan de lente-ui en de kemangi blaadjes erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 122 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175998