Tumis Tempe Kemangi
roerbak van tempe met kemangi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr tempe
5 stengel kemangi
1 salam blad
1 cm laos
3 rode lomboks
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 lente-ui
100 ml kokosmelk
olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 kemiri noten
4 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in blokjes. Verhit in een pan olie en bak de tempe bruin en zet apart. Snijd de lomboks in dunne ringen en de lente-ui in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht. Voeg de tempe, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng alles goed. Dan de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Schep dan de lente-ui en de kemangi blaadjes erdoor en serveer.