tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 plakken tempé van 1 cm dik
2 cm santen
3 sjalotten, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngemaakt
1 salamblad
1 djeruk perut
1 lombok, fijngesneden
zout
4 eetl olie
300 ml water
Cara Membuat:
bereiding:
Breng het water met alle ingrediënten behalve de tempe al roerend aan de kook. Als de santen zijn opgelost dan de plakken tempe, desgewenst doormidden gesneden, ruim 5 minuten meekoken.
In de wok/wadjan de olie heet laten worden en daarin de tempe aan beide kanten bruin bakken.
ingrediënten:
3 plakken tempé van 1 cm dik
2 cm santen
3 sjalotten, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngemaakt
1 salamblad
1 djeruk perut
1 lombok, fijngesneden
zout
4 eetl olie
300 ml water
Cara Membuat:
bereiding:
Breng het water met alle ingrediënten behalve de tempe al roerend aan de kook. Als de santen zijn opgelost dan de plakken tempe, desgewenst doormidden gesneden, ruim 5 minuten meekoken.
In de wok/wadjan de olie heet laten worden en daarin de tempe aan beide kanten bruin bakken.