zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Ayam Bakar Rica - gekruide kip
- Gaeng Liang Fug Thong - soep met pompoen met kokos
- Telur Karuang - vis eitjes pap
- Nam Chim Kai - zoetzure chilisaus
- Ukut urab - gemengde groenten met geraspte kokos
- Soto Daging - kruidige rundvleessoep
- Be Siap Guling - geroosterde gele kip
- Rendang Ginjal - rendang van niertjes
- Khor Gai Tod - Kipnuggets
- Ayam Goreng Pasir Kaliki - gekruide gebakken gestoofde kip
Sambal goreng tempeh banjar - Sambal goreng van tempe


Sambal goreng tempeh banjar
Sambal goreng van tempe
Sambal goreng van tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tempé
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 groene lomboks
3 eetl. plantaardige olie
4 salamblad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 cm laos
1 theel asem
1 theel geraspte gula Jawa
1 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd dan de tempé in kleine blokjes, de sjalotten en de knoflook in fijne plakjes en de lomboks grof.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin eerst de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 4 minuten. voeg dan de boemboe en salam toe en bak nog 2 minuten door.
Dan de kokosmelk toevoegen en als dit kookt de tempé en dan alles nog 10-15 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
1 blok tempé
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 groene lomboks
3 eetl. plantaardige olie
4 salamblad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 cm laos
1 theel asem
1 theel geraspte gula Jawa
1 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd dan de tempé in kleine blokjes, de sjalotten en de knoflook in fijne plakjes en de lomboks grof.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin eerst de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 4 minuten. voeg dan de boemboe en salam toe en bak nog 2 minuten door.
Dan de kokosmelk toevoegen en als dit kookt de tempé en dan alles nog 10-15 minuten laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.