Gehu
krokant gebakken gevulde tahu pakketjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
12 tahu kulit
olie
Bahan isi:
ingrediënten vulling:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 rode rawits
1 theel zout
2 wortelen
3 kool bladeren
100 gr tauge
1 lente-ui
100 ml water
1 theel palmsuiker
Pelapis:
beslag:
150 gr bloem
1 eetl rijstmeel
1/2 theel peper
1 theel zout
175 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de pelapis goed door elkaar en vorm een beslag.
Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook en de rawits fijn tot een pasta. Snijd de wortelen juliene en de kool en de lente-ui fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de rawits voor 3 minuten. Voeg dan de wortelen, de kool, de lente-ui en de tauge toe en bak deze zacht. Dan het water, de palmsuiker en het zout toevoegen en bak totdat het vocht is geaborbeerd.
Verdeel de vulling in 12 porties en omwikkel elke portie met de tahu kulit. Doop het daarna in het beslag.
Verhit in een pan de olie en bak de gehu daarna goudbruin en gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Wonogiri - stoofpotje van rundvlees in kruidige saus
- Dadar - Kokospannenkoeken
- Sambal Badjak Djago - gebakken sambal
- Pud Makua Yow - roerbak van aubergine met basilicum en chili
- Sambal Goreng Kacang Merah - rode bonen met lever in pittige romige saus
- Semur jengkol pedas kering - gestoofde Jengkol in pittige saus
- Pempek kapal selam - visdeeg gevuld met eendeneieren
- Payeh Billeh - Gekruide vis
- zoetzure soep met cellofaan mie - 酸辣粉
- Cah Taosi Buncis - gekruide sperziebonen met tahu
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...