pittig gebakken tahoe in ketjapsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
1 blok tahu/tofu
2 teentje knoflook
2 sjalotten
200 ml olie
8 eetl water
10 eetl ketjap manis
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 rode lombok
1 eetl asem
1 theel trasi bakar
6 cm laos
1 theel gula merah (rietsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu in reepjes en snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de tahu. Schep deze daarna uit de wok en giet de olie af totdat er nog 2 eetl olie overblijft. Fruit in deze olie de sjalotten en de knoflook. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en voeg deze aan de sjalotten toe samen met de garnalen, het water en de ketjap. Voeg als het kookt de tahu weer toe evenals het zout en laat het geheel nog zachtjes 15 minuten sudderen.
ingrediënten:
250 gr garnalen
1 blok tahu/tofu
2 teentje knoflook
2 sjalotten
200 ml olie
8 eetl water
10 eetl ketjap manis
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 rode lombok
1 eetl asem
1 theel trasi bakar
6 cm laos
1 theel gula merah (rietsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu in reepjes en snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de tahu. Schep deze daarna uit de wok en giet de olie af totdat er nog 2 eetl olie overblijft. Fruit in deze olie de sjalotten en de knoflook. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en voeg deze aan de sjalotten toe samen met de garnalen, het water en de ketjap. Voeg als het kookt de tahu weer toe evenals het zout en laat het geheel nog zachtjes 15 minuten sudderen.