Tumis Tahu Goreng Kecap Pedas
pittige roerbak van tahu en paprika
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tahu
1 groene paprika
1 rode paprika
100 ml kippenbouillon
3 sjalotjes
7 teentjes knoflook
4 eetl kecap manis
3 rode lomboks
2 theel zout
1 tomaat
2 salam blad
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu bruin en zet apart.
Snijd de paprika's en de tomaat in kleine blokjes. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de lomboks fijn.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de tahu, de bouillon, de salam, de lomboks, de tomaat en het zout toe en breng al roerend aan de kook.
Dan de paprika's toevoegen en meng alles goed door elkaar en bak nog 1 minuut. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging bumbu Bali 1 - kruidig, gestoofd rundvlees
- Botok Teri - vis met gekruide kokos
- Guay Tiaw Paad Thai - Thaise gebakken mie
- Anak Totok Depok - ijs met vruchten
- Krupuk Ikan Palembang - Kroepoek gemaakt van visdeeg
- Ayam Woku Balanga (Manado) - pittig gebakken kip in het groen
- Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes
- Tahu ungkep woku - geel gestoofde tofu in kruidige saus
- Nasi Goreng Nanas - Gebakken rijst met ananas
- Bakso Sapi Saus Padang - gehaktballetjes met een pittige saus uit Padang
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...