Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
1 winterwortel
5 boontjes
2 koolbladeren
2 aardappelen
10 gr soe'oen
1000 ml kokosmelk
4 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 kemirie noten,
2 rode lombok
2,5 cm gember (jahe/djahé)
2 cm laos
2 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
1/2 theel ketumbar
1 salamblad
3 jeruk purut blaadjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in plakken en bak deze in een wok/wadjan met olie goudbruin. Wrijf of maal de kruiden fijn tot een boemboe (pasta) Snijd de groenten in stukjes en de aardappelen in blokjes. Week de soe-oen gaar. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit daarin de boemboe. Voeg dan de groenten toe en bak dit 2 minuten mee. Dan de tahoe, de aardappelen en de kokosmelk toevoegen en laten sudderen totdat de groenten gaar zijn. Vlak voor het einde de soe-oen toevoegen.
Ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
1 winterwortel
5 boontjes
2 koolbladeren
2 aardappelen
10 gr soe'oen
1000 ml kokosmelk
4 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 kemirie noten,
2 rode lombok
2,5 cm gember (jahe/djahé)
2 cm laos
2 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
1/2 theel ketumbar
1 salamblad
3 jeruk purut blaadjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in plakken en bak deze in een wok/wadjan met olie goudbruin. Wrijf of maal de kruiden fijn tot een boemboe (pasta) Snijd de groenten in stukjes en de aardappelen in blokjes. Week de soe-oen gaar. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit daarin de boemboe. Voeg dan de groenten toe en bak dit 2 minuten mee. Dan de tahoe, de aardappelen en de kokosmelk toevoegen en laten sudderen totdat de groenten gaar zijn. Vlak voor het einde de soe-oen toevoegen.