tahu balletjes in een donkere kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tahu
5 ebi
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten, geroosterd
1 theel ketumbar
2 cm lengkuas/laos
Bumbu semur:
ingrediënten saus:
6 eetl kecap manis
2 eetl saus tomat (zie recept)
8 jeruk purut
3 kruidnagels
1/4 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
4 cm kaneel
500 ml water
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Pureer de tahu en de ebi. Meng de tahu, de ebi, het zout, de peper en de palmsuiker goed door elkaar en vorm hiervan balletjes. Verhit in een pan de olie en bak de balletjes goudbruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor5 minuten. Voeg dan de balletjes en de jeruk purut toe en meng goed.
Vervolgens het zout, de peper, de kruidnagel, de nootmuskaar, de kaneel, de kecap en de saus tomat toevoege en meng alles goed door elkaar. Voeg dan het water toe en kook het op laag vuur verder gaar en totdat de saus indikt. Serveer.