Semur Tahu Wonosobo
tahu balletjes in een donkere kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tahu
5 ebi
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten, geroosterd
1 theel ketumbar
2 cm lengkuas/laos
Bumbu semur:
ingrediënten saus:
6 eetl kecap manis
2 eetl saus tomat (zie recept)
8 jeruk purut
3 kruidnagels
1/4 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
4 cm kaneel
500 ml water
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Pureer de tahu en de ebi. Meng de tahu, de ebi, het zout, de peper en de palmsuiker goed door elkaar en vorm hiervan balletjes. Verhit in een pan de olie en bak de balletjes goudbruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor5 minuten. Voeg dan de balletjes en de jeruk purut toe en meng goed.
Vervolgens het zout, de peper, de kruidnagel, de nootmuskaar, de kaneel, de kecap en de saus tomat toevoege en meng alles goed door elkaar. Voeg dan het water toe en kook het op laag vuur verder gaar en totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Panang Nua - droge curry van rundvlees
- Cah Pare Bawing Putih - gebakken komkommer met knoflook
- Dalca - stoofpotje van rundvlees met groenten uit Aceh/Atjeh
- Bami Goreng Sama Udang - eenvoudige gebakken mie met garnalen
- Pangsit Balado Renyah - gebakken gekruide pangsit/dumpling
- Gulai pucuk ubi kacang padi - gestoofde gezouten vis met groenten
- Semur Ternate - gestoofd rundvlees uit Ambon
- Sumping Nangka - gestoomde nangka cakejes
- Lamang Baluo
- Kaeng Pet Yaang - eend in een pittige curry
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...