logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Semur Tahu Wonosobo
tahu balletjes in een donkere kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tahu
5 ebi
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 kemiri noten, geroosterd
1 theel ketumbar
2 cm lengkuas/laos

Bumbu semur:
ingrediënten saus:
6 eetl kecap manis
2 eetl saus tomat (zie recept)
8 jeruk purut
3 kruidnagels
1/4 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
4 cm kaneel
500 ml water
3 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Pureer de tahu en de ebi. Meng de tahu, de ebi, het zout, de peper en de palmsuiker goed door elkaar en vorm hiervan balletjes. Verhit in een pan de olie en bak de balletjes goudbruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor5 minuten. Voeg dan de balletjes en de jeruk purut toe en meng goed.
Vervolgens het zout, de peper, de kruidnagel, de nootmuskaar, de kaneel, de kecap en de saus tomat toevoege en meng alles goed door elkaar. Voeg dan het water toe en kook het op laag vuur verder gaar en totdat de saus indikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 59 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44175946