banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Bali Tahu
gebakken tahu in rode saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tahu
5 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1 eetl water
olie

Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
6 rode lomboks
3 teentjs knoflook
2 tomaten
2 sjalotten
2 cm gember
125 ml kokosmelk
1 serehstengel
2 theel palmsuiker
3 eetl water
zout naar smaak
1 eetl olie

Taburan:

garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in kleine blokjes. Wrijf of maal de knoflook en het zout tot een pasta en meng dit met het water. Marineer hiermee de blokjes voor 15 minuten. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de tahu goudbruin en laat deze daarna uitlekken.
Wrijf of maal de lomboks, de knoflook, de tomaten en de sjalotten fijn tot een pasta. Meng het water erdoor. Verhit in een pan de olie en voeg de saus en de sereh toe en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Voeg dan de kokosmelk, de suiker en de tahu toe en laat dit nog 5 minuten sudderen. Voeg zout naar smaak toe en garneer het met bawang goreng en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36365187