gebakken tahu in rode saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tahu
5 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1 eetl water
olie
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
6 rode lomboks
3 teentjs knoflook
2 tomaten
2 sjalotten
2 cm gember
125 ml kokosmelk
1 serehstengel
2 theel palmsuiker
3 eetl water
zout naar smaak
1 eetl olie
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in kleine blokjes. Wrijf of maal de knoflook en het zout tot een pasta en meng dit met het water. Marineer hiermee de blokjes voor 15 minuten. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de tahu goudbruin en laat deze daarna uitlekken.
Wrijf of maal de lomboks, de knoflook, de tomaten en de sjalotten fijn tot een pasta. Meng het water erdoor. Verhit in een pan de olie en voeg de saus en de sereh toe en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Voeg dan de kokosmelk, de suiker en de tahu toe en laat dit nog 5 minuten sudderen. Voeg zout naar smaak toe en garneer het met bawang goreng en serveer.