zoeken
Laatst gelezen
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Lin Ngau Chow Ngau Yook - gebakken rundvlees met lotus
- Tumis Tauge Lombok
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Tumis Jamur Merang Cabe Ijo - gebakken champignons met groene pepers
- Semur Daging Dengan Kentang 2
- Nasi Gurih Kraton - Gestoomde rijst met santen
- Tempe Penyet - Gebakken tempé met pittige tomaten salsa
- Ikan Pari Asam Pedas - gestoofde vis in een pittige lichtzurige saus
- Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手 - wontons gevuld met vlees in chiliolie
Haw mook - gestoomde vispakketjes


Haw mook
gestoomde vispakketjes
Ingrediënten:
1000 gr visvlees
250 ml kokosmelk
1 eetl rode curry pasta (zie recept)
1 theel trasi
1 eetl vissaus
1 ei
5 jeruk purut blaadjes
bananenblad
biteng
ingrediënten saus:
250 ml kokosmelk
1 eetl rode curry pasta (zie recept)
Bereiding:
Snijd de jeruk purut blaadjes fijn. Pureer de vis samen met de kokosmelk, de curry pasta, de trasi, de vissaus en het ei. Schep dan de jeruk purut door het mengsel. Schep wat van het mengsel op bananenblad en vouw dit dicht als een pakketje en zet de uiteinden vast met de biting. Stoom de pakketjes in 15 minuten gaar.
Verhit in een pan de kokosmelk en roer de currypasta erdoor. Maak de pakketjes open en schep de saus erover en serveer.