Write a comment
Pindang kudus - rundvlees in een kruidige wat zure soep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Pindang kudus
rundvlees in een kruidige wat zure soep


Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees
2000 ml water
50 gr melinjo blad
2 salam blad
4 theel zout
1 eetl palmsuiker
2 eetl asam water
250 ml santen asli
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kluwek
1/2 theel trasi bakar
1 theel ketumbar
1 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe. Kook het vlees gaar en schep dit uit de pan. Laat 1500 ml bouillon achter. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam voor 3 minuten. Voeg het vlees samen met de bumbu, het zout, de palmsuiker en het asemwater bij de bouillon en kook dit voor 5 minuten. Dan de melinjo en de santen toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Kuliner Nusantara - de culinaire Indonesische keuken, Sumatra

Uitgave 2019, pagina's 270, ISBN...

Kuliner Nusantara - de culinaire Indonesische keuken, Java

Uitgave 2019, pagina's 440, ISBN 978-90-830198-0-2Kuliner...

Kuliner Nusantara - de culinaire Indonesische keuken, de Eilandenboog

Uitgave 2019, pagina's 268, ISBN 978-90-830198-2-6Kuliner...

who is online

We hebben 104 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252010