Write a comment
Kagape kambing - Lamsvlees in kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Kagape kambing
Lamsvlees in kruidige saus


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr lamsvlees
2 eetl tamarinde water
1/2 teel zout
500 ml water
500 ml santen asli (dikke kokosmelk)
100 gr gerapste kokos
1 sereh stengel
3 eetl olie

Haluskan:
Bumbu:
3 teentjes knoflook
6 rode sjalotjes
1 theel ketumbar
3 kemiri noten
1/2 theel peper
1/4 theel jinten
3 cm kunyit
1 cm jahe
1 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine lapjes. Rooster de kokos goudbruin in een koekepan en wrijf deze daarna fijn. Plet de sereh. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Meng dan de sereh erdoor. Voeg dan het vlees toe en bak dit goudbruin. Vervolgens het water en het asemwater toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is en het water is verdampt. Dan de santen toevoegen en roeren totdat de saus is ingedikt. Dan de kokos toevoegen en roeren. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Kuliner Nusantara - de culinaire Indonesische keuken, Sumatra

Uitgave 2019, pagina's 270, ISBN...

Kuliner Nusantara - de culinaire Indonesische keuken, Java

Uitgave 2019, pagina's 440, ISBN 978-90-830198-0-2Kuliner...

Kuliner Nusantara - de culinaire Indonesische keuken, de Eilandenboog

Uitgave 2019, pagina's 268, ISBN 978-90-830198-2-6Kuliner...

who is online

We hebben 160 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936580