zoeken
Laatst gelezen
- Oblok-oblok kuning - tahoe/tempégerecht met boontjes
- Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze
- Tahu Telur Surabaya - omelet van tahu met een pittige donkere saus
- Bidji Salak - rijstkoekjes met suiker en kokos
- Pempek ada'an - Visdeeg met ei
- Sate Klopo Surabaya - sate van rundvlees gekruid met kokos
- Tahu tempe bacem - gestoofde gebakken tahu en tempe
- Brokoli Balut Tepung Pedas - gefrituurde broccoli in een pittig jasje
- Dendeng goreng manis - zoet gebakken rundvlees
- Sate Ayam Bumbu Kemiri - gekruide kipsate
Dendeng Terik - Gekruid gebakken rundvlees


Dendeng Terik
Gekruid gebakken rundvlees
Bahan-bahan:
Ingredienten:
500 gr rundvlees
1 serehstengel
1 theel asem
150 ml santen asli (dikke kokosmelk)
100 ml runder bouillon
3 eetl olie
Haluskan:
Bumbu:
4 kemiri noten
1 theel trasi
2 theel ketumbar
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 cm laos
3 theel palmsuiker
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Kneus de sereh. Wrijf of maal de ingredienten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu samen met de sereh voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom buin. Vervolgens de asem, de bouillon en de santen toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht is ingekookt.
or post as a guest
Be the first to comment.