zoeken
Laatst gelezen
- Sate Padang - sate uit Padang
- Perkedel Singkong - gekruide cassave balletjes
- Serutu Wayang - kleine loempia's
- Sambal Ikan Teri
- Telur Rempah - gekruide eieren in pittige saus
- Pad Puk Bong Jeen - varkensvlees met kangkung
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Sambal goreng petis
- Mihoen goreng
- Sate paru bakar - sate van gekruide runderlong
Sisig - Koud gemarineerd en geroosterd varkensvlees


Sisig
Koud gemarineerd en geroosterd varkensvlees
Ingrediënten:
750 varkenswangetjes
250 gr varkenstong
250 gr varkenshart
250 gr lever
500 ml water
250 ml ananassap
1 theel peper
sate stokjes
1 ei
Marinade:
2 uien
4 rawits
4 eetl azijn
4 eetl limoensap
4 eetl ananassap
2 cm gember
2 teentjes knoflook
1 theel peper
1 salam blad
1 theel zout
bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg al het vlees, de ananassap en de peper toe en laat dit zachtjes 1 uur sudderen. Laat het vlees uitlekken. Snijd het vlees in stukjes en rijg dit aan de pennen. Rooster vervolgens het vlees zachtjes goudbruin en knapperig boven een houtskoolvuurtje.
Snijd de uien, de knoflook en de rawits fijn. Rasp de gember. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en meng het vlees erdoor. Laat dit 2,5 uur intrekken en serveer met een zacht gebakken ei erover.
or post as a guest
Be the first to comment.