zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Daging Cincang - gehakballetjes in saus
- Udang Patai Lado Ijau
- Laksa Goreng Babi - gebakken laksa met varkensvlees
- Gulai Daun Singkong Tumbuk - gegrilde vis met cassavebladeren
- Bami goreng - gebakken mie
- Babi Taoco - varkensvlees met taoco
- Gedang Mekuah - groene papayasoep
- Gurami Semur - kruidige gestoofde goerami
- Guy op dok jan - gestoofde kip met een rijke steranijs saus
- Sambal ebbie
Babi Rempah - varkensvlees in rode wijnsaus


Babi Rempah
varkensvlees in rode wijnsaus
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
200 gr varkensvlees
1000 ml water
4 shiitakes
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
2 eetl kecap manis
1 eetl xiao xing wijn
½ steranijs
1 kruidnagel
peper, zout en nootmuskaat naar smaak
1 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes, snijd de shiitake in stukjes en de jahe in plakjes. Hak de knoflook fijn. Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en laat het sudderen totdat het vlees vrijwel gaar is. Schep het vlees uit de pan en laat de bouillon indikken totdat 500ml over is.
Verhit in een pak de olie en fruit de knoflook voor 2 minuten en voeg dit toe aan de bouillon. Dan alle ingrediënten toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat alles goed doortrokken is van de smaak en het vlees gaar is.
or post as a guest
Be the first to comment.