zoeken
Laatst gelezen
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Ayam Tangkap - geurige kip uit Aceh/Atjeh
- Pengat ikan teri - Gekruide gedroogde visjes in bananenblad
- Sumping Nangka - gestoomde nangka cakejes
- Pittige aubergine
- Tum Daging - gestoomd gekruid vlees
- Selada Tahu Buah Segar - Salade van tahu met fruit
- Sunda Empal Gepuk - zoet gebakken rundvlees
- Telor bumbu bali
Palai udang segar - in pakketje geroosterde garnalen


Palai udang segar
in pakketje geroosterde garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tijgergarnalen
100 gr geraspte kokos
3 eetl olie
1/2 eet zout
1 theel palmsuiker
2 pandan bladeren, in stukken gesneden
10 kemanginlaadjes
bananenbladeren
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
Cara menbuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met de garnalen, de kokos, het zout, de palmsuiker en de olie. Snijd de pandan blad in stukjes en hak de kemangi fijn. Neem een stuk bananenblad en leg eerst de garnalen erop en bestrooi met de kemangi en leg een stuk pandan blad erop en vouw het daarna dicht als een pakketje. Rooster vervolgens de garnalen gaar boven een houtskoolvuurtje.
or post as a guest
Be the first to comment.