zoeken
Laatst gelezen
- Acar Ikan Kuning - vis in zure saus
- Lentho - balletjes van rode bonen
- Malbi daging sapi - rundvlees in een kruidige saus
- Hui Guo Rou
- Kaeng neua penang - curry met rundvlees
- Kari Terong - gestoofde aubergine in kokosmelk
- Bubur sagu - sago pap
- Sai Oua - vleesballen
- Khai Yad Sai - gevulde omelette
- Daing Na Bangus - gebakken vis
Pallu Kaloa - Gebakken gekruid rundvlees


Pallu Kaloa
Gebakken gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr rundvlees
1/2 kokosnoot
3 salam blaadjes
1 kaneel stokje
500 ml water
olie
Haluskan:
Bumbu:
10 rode sjalotjes
1 eetl ketumbar
4 teentjes knoflook
1 theel jinten
1 theel peper
5 kruidnagels
2 sereh stengels
3 cm laos
1 eetl asem
1/4 nootmuskaat
3 keluwak
1 eetl palmsuiker
1/2 theel zout
Taburan:
Garnering:
Bawang goreng
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukken en rasp de kokos. Bak de kokos goudbruin droog in een koekenpan. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de sereh fijn. Wrijf of maal de keluwak fijn. Meng de kerumbar, de jinten, de peper en de kokos met het vlees. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de laos en de sereh voor 3 minuten. Dan het vlees toevoegen en bak dit bruin. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en laat het geheel zachtjes koken totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.
or post as a guest
Be the first to comment.