roerbak van paksoy
Ingrediënten:
350 gr baby bok choy / paksoy
3 teentjes knoflook
1 eetl gochujang
1/2 eetl soja saus
1/2 theel sesam olie
1/2 theel palsmuiker
1 eetl maizena
1 eetl water
1 eetl olie
water
garnering:
1 eetl sesamzaad
Bereiding:
Snijd de onderkant van de paksoy af. Verhit in een pan het water en blancheer de paksoy voor 30 seconden en giet af. Hak de knoflook fijn. Meng de maizena met het water en meng dit met de sojasaus, sesam olie en de palmsuiker.
In een pan voeg toe de olie, de knoflook en de gochujang en bak dit voor 30 seconden. Dan de paksoy toevoegen en roerbak dit voor 2 minuten. Vervolgens de maizena mengsel toevoegen en roerbak dit voor 20 seconden. Strooi de sesamzaad erover en serveer.