zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Myeolchibokkeum - gebakken gedroogde ansjovis
- Angsa Isi - mild gekruide en gevulde gans
- Galbi 갈비 - geroosterde spareribs
- Kà i òp - geroosterde kip
- Babi koetjai
- Dadar Unti - pannenkoekjes gevuld met gezoet geraspte kokos
- Dadar Ayam Hati - Omelet met Kippenlevertjes
- Nam Jim Jeaw - dipsaus voor gegrild vlees of vis
- Ayam Goreng Bandung (Sunda) - gebakken gekruide kip
- Empal Daging Manis - droog gebakken zoet rundvlees
Jjajangmyun - mie met zwarte bonen saus


Jjajangmyun
mie met zwarte bonen saus
ingrediënten:
4 eetl choonjang (zwarte bonen pasta)
4 eetl olie
2 theel suiker
500 gr varkensvlees
1/4 chines kool
2 sjalotjes
1/2 courgette
1 kleine zoet aardappel
1 eetl oestersaus
350 ml water
2 eetl maizena + 3 eetl water
1 eetl sojasaus
garnering:
1/2 komkommer
bereiding:
Snijd het vlees, de courgette, de aardappel in kleine dobbelsteentjes. Snijd de kool en de sjalotjes fijn. Snijd de komkommer julienne.
Verhit in een wok de olie en fruit de choonjang met de suiker voor 4 minuten. Schep dit daarna uit de pan en bewaar. Voeg dan het vlees toe en bak dit. Dan de kool, de sjalotjes, de courgette en de aardappel toevoegen en bak deze zacht. Voeg dat de choonjang weer toe, samen met de oestersaus en het water en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Meng de sojasaus er door. Meng de maizena met het water en voeg dit toe en roer totdat de saus dik wordt.
Verhit ondertussen voldoende water en voeg de mie toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzingen gaar. Spoel deze dan af met heetwater.
Verdeel de mie over de borden en schep de suas erover. Garneer het met de komkommer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.