Jjajangmyun
mie met zwarte bonen saus
ingrediënten:
4 eetl choonjang (zwarte bonen pasta)
4 eetl olie
2 theel suiker
500 gr varkensvlees
1/4 chines kool
2 sjalotjes
1/2 courgette
1 kleine zoet aardappel
1 eetl oestersaus
350 ml water
2 eetl maizena + 3 eetl water
1 eetl sojasaus
garnering:
1/2 komkommer
bereiding:
Snijd het vlees, de courgette, de aardappel in kleine dobbelsteentjes. Snijd de kool en de sjalotjes fijn. Snijd de komkommer julienne.
Verhit in een wok de olie en fruit de choonjang met de suiker voor 4 minuten. Schep dit daarna uit de pan en bewaar. Voeg dan het vlees toe en bak dit. Dan de kool, de sjalotjes, de courgette en de aardappel toevoegen en bak deze zacht. Voeg dat de choonjang weer toe, samen met de oestersaus en het water en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Meng de sojasaus er door. Meng de maizena met het water en voeg dit toe en roer totdat de saus dik wordt.
Verhit ondertussen voldoende water en voeg de mie toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzingen gaar. Spoel deze dan af met heetwater.
Verdeel de mie over de borden en schep de suas erover. Garneer het met de komkommer.