Ojinguh bokkeum
pittige roergebakte inktvis
ingrediënten:
500 gr inktvis
1 wortel
12 bosuitjes
2 sjalotjes
1 groene lombok
6 teentjes knoflook
3 eetl sojasaus
2 eetl rode peper vlokken
1 eetl suiker
1 theel sesam olie
1 eetl olie
bereiding:
maak de inktvis schoon en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de woretel, de sjalotjes en de lombok fijn. Hak de knoflook fijn. Meng in een kom de knoflook, de sojasaus, de rode peper vlokken en de suiker
maak de inktvis schoon en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de woretel, de sjalotjes en de lombok fijn. Hak de knoflook fijn. Meng in een kom de knoflook, de sojasaus, de rode peper vlokken en de suiker
Verhit in een wok de olie en fruit de wortel, de bosuitjes en de lombok voor 2 minuten. Voeg dan de inktvis toe samen met de saus en bak dit voor 3 minuten todat de inktvis gaar is. Besprenkelijk het met de sesam olie en serveer.