Kkorijjim
stoofpot van ossenstaart
ingrediënten:
1500 gr osstenstaart
1 ui
2 wortelen
4 shii-take paddestoelen
125 ml kecap manis
125 ml rijstwijn / mirin / droge witte wijn
1/2 nashi peer
11 teentjes knoflook
3 cm jahe
3 eetl honing
3 eetl maesil chong (koreaanse groene pruim siroop)
1/2 theel peper
2 eetl olie
garnering:
1 eetl sesamolie
2 lente-uitjes, gesneden
2 theel sesam zaad
Bereiding:
Snijd de start in stukken en laat deze voor 20 minuten in koud water staan. Spoel daarna af en dep droog. Snijd de uit in grove stukken en de wortelen in stukken. Snijd de paddestoelen in stukken. Rasp de peer en de jahe en hak de knoflook fijn. Meng de kecap, de rijstwijn, de peer, de knoflook, de jahe, de honing, de maesil cheong en de peper.
Giet de olie in een pan en leg daar het vlees op. Giet daarover de gemaakte saus en daarover de ui, de paddenstoelen en de wortelen. Stoof daarna het vlees zachtjes gaar. Schep dan de sesamolie en de lente-uitjes erdoor en bestrooi het met het sesamzaad.