banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Kkorijjim - stoofpot van ossenstaart
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Kkorijjim
stoofpot van ossenstaart

ingrediënten:
1500 gr osstenstaart
1 ui
2 wortelen
4 shii-take paddestoelen
125 ml kecap manis
125 ml rijstwijn / mirin / droge witte wijn
1/2 nashi peer
11 teentjes knoflook
3 cm jahe
3 eetl honing
3 eetl maesil chong (koreaanse groene pruim siroop)
1/2 theel peper
2 eetl olie
 
garnering:
1 eetl sesamolie
2 lente-uitjes, gesneden
2 theel sesam zaad
 
Bereiding:
Snijd de start in stukken en laat deze voor 20 minuten in koud water staan. Spoel daarna af en dep droog. Snijd de uit in grove stukken en de wortelen in stukken. Snijd de paddestoelen in stukken. Rasp de peer en de jahe en hak de knoflook fijn. Meng de kecap, de rijstwijn, de peer, de knoflook, de jahe, de honing, de maesil cheong en de peper.
 
Giet de olie in een pan en leg daar het vlees op. Giet daarover de gemaakte saus en daarover de ui, de paddenstoelen en de wortelen. Stoof daarna het vlees zachtjes gaar. Schep dan de sesamolie en de lente-uitjes erdoor en bestrooi het met het sesamzaad.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38869107