zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Kentang Petai - gebakken aardappelen met petai/peteh bonen
- Krengsengan 2 - pittig lamsvlees
- Pepes Tahu Jamur - Gestoomd tahu met paddenstoelen
- Sambal Pelecing
- Mu Pad Prick Gang Dang - varkensvlees met rode curry
- Bistik Jawa - Biefstuk met saus
- Pantolo tandua kayu - krabbetjes met cassaveblad en prei
- Ayam Putih
- Sambal Goreng Pedas - pittig gebakken boontjes
- Pepes ikan patin Palembang - gestoomde gegrilde meerval
Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus


Krengsengan Daging Sapi
rundvlees in een petis saus
Bahan-bahan:
ingrediënten;
250 rundvlees
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 rode rawit
1 tomaat
2 eetl kecap manis
1 eetl petis udang
1/4 theel zout
1/2 theel peper
150 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in plakjes. Snijd de lomboks en de rawit in dunne reppejs. Snijd de tomaat fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook, de sjalotten, de lombok en de rawit voor 3 minuten. Vooeg dan het vlees toe en bak dit goudbruin. Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en het vocht vrijwel is verdampt. Serveer.
rundvlees in een petis saus
Bahan-bahan:
ingrediënten;
250 rundvlees
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 rode rawit
1 tomaat
2 eetl kecap manis
1 eetl petis udang
1/4 theel zout
1/2 theel peper
150 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de sjalotten en de knoflook in plakjes. Snijd de lomboks en de rawit in dunne reppejs. Snijd de tomaat fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de knoflook, de sjalotten, de lombok en de rawit voor 3 minuten. Vooeg dan het vlees toe en bak dit goudbruin. Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en het vocht vrijwel is verdampt. Serveer.
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.