Write a comment
Angeun Lada - Rundvlees met bamboe in een kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Angeun Lada
Rundvlees met bamboe in een kruidige saus


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
250 gr rundvlees
250 gr runder hart
250 gr runder lever
200 gr bamboe scheuten
2 tomaten
1000 ml water
3 kecombrang
2 serehstengels
1 theel palmsuiker
1 theel zout
3 eetl olie

Haluskan:
Bumbu:
5 rode lomboks
7 rode sjalotjes
4 teentjes knoflook
½ theel ketumbar
2 cm kencur
3 cm kunyit
2 cm jahe
4 kemirie noten
½ theel trasi

Cara membuat:
Bereiding;
Kook het hart en de lever gaar in het water en snijd al het vlees in stukjes. Snijd de kecombrang en de tomaten in stukjes, de bamboe in reepjes en kneus de sereh. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, de sereh en de kecombrang toe en bak dit nog 3 minuten. Vervolgens de bouillon toevoegen en laat het zachtjes 1 uur sudderen. Dan de bamboe scheuten, de tomaten, het zout en de palmsuiker toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is geworden.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Kuliner Nusantara - de culinaire Indonesische keuken, Sumatra

Uitgave 2019, pagina's 270, ISBN...

Kuliner Nusantara - de culinaire Indonesische keuken, Java

Uitgave 2019, pagina's 440, ISBN 978-90-830198-0-2Kuliner...

Kuliner Nusantara - de culinaire Indonesische keuken, de Eilandenboog

Uitgave 2019, pagina's 268, ISBN 978-90-830198-2-6Kuliner...

who is online

We hebben 100 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251885