zoeken
Laatst gelezen
- Babi Cina - varkensvlees
- Pekingeend
- Suhongdou
- Rendang Padang - gekruid rundvlees
- Ayam Paniki Ternate - Gestoofde kip
- Gulai Paku - varentoppen in kruidige saus
- Sate Ayam Manis - zoete geroosterde kip sate
- Gai Op Gar Thiam - met knoflook gecoate drumsticks
- Ayam Gongso - kip in een pittige zoete saus met kool
- Tufi - Rundvlees met sesamzaadjes
Sanggom - Gestoomde gehaktballetjes


Sanggom
Gestoomde gehaktballetjes
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr rundergehakt
350 ml santen asli
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 ei
1/2 theel kencur
1/2 theel pepper
1/2 theel palsmuiker
3 salamblad
bananenblad
biteng
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Meng het gehakt met de knoflook, de sjalotjes, de ketumbar, het ei, de palmsuiker, de kencur, de peper en de helft van de santen. Neem een stuk banananblad en schep hierop een eetl van het mengsel. Schep daarover 1 eetl santen en leg daarop een stukjes salam. Vouw het dicht als een pakketje en zet het vast met de biteng. Stoom de pakketjes vervolgens voor 45 minuten totdat het gaar is.
or post as a guest
Be the first to comment.